Caorle
Caorle je obalno mesto v severni Italiji, ki se nahaja med izlivoma rek Livenza in Lemene. Nahaja se na Jadranskem morju med dvema turističnima mestoma Eraclea in Bibione od Ljubljane pa je oddaljen cca 200 km.
To je odlična destinacija za družinske počitnice, sproščujoč oddih ali postanek ob morju.
Caorle je obalno mestene s približno 11.000 prebivalcev. Caorle angleško govorečim popotnikom ni posebej znan. Večina poletnih obiskovalcev tukaj je Italijanov ali iz Avstrije, Nemčije in vzhodne Evrope. Vendar se angleščina pogosto uporablja v turističnih podjetjih kot lingua franca, pogosta pa je tudi nemščina.
Če ne marate gneče, je pozno pomladi ali zgodnje poletje (maj-junij) idealen čas za obisk Caorle. Tudi jesen je tišja.
Zgodovina in geografija Caorle
Preden je bil Caorle počitniško letovišče, je bil ribiško pristanišče, in čeprav je turizem zdaj najbolj vidna dejavnost, je ribolov še vedno pomemben. Ribiško pristanišče Porto Peschereccio, za mestnim središčem, je obdano z delujočimi ribiškimi čolni. Morski sadeži in ulovi iz celinskih plovnih poti so specialiteta, ki jo boste našli v večini mestnih restavracij, obstaja pa tudi javna ribja tržnica, ki jo boste morda želeli obiskati, če pripravljate hrano sami ali ste samo radovedni.
To je odlična destinacija za družinske počitnice, sproščujoč oddih ali postanek ob morju.
Caorle je obalno mestene s približno 11.000 prebivalcev. Caorle angleško govorečim popotnikom ni posebej znan. Večina poletnih obiskovalcev tukaj je Italijanov ali iz Avstrije, Nemčije in vzhodne Evrope. Vendar se angleščina pogosto uporablja v turističnih podjetjih kot lingua franca, pogosta pa je tudi nemščina.
Če ne marate gneče, je pozno pomladi ali zgodnje poletje (maj-junij) idealen čas za obisk Caorle. Tudi jesen je tišja.
Zgodovina in geografija Caorle
Preden je bil Caorle počitniško letovišče, je bil ribiško pristanišče, in čeprav je turizem zdaj najbolj vidna dejavnost, je ribolov še vedno pomemben. Ribiško pristanišče Porto Peschereccio, za mestnim središčem, je obdano z delujočimi ribiškimi čolni. Morski sadeži in ulovi iz celinskih plovnih poti so specialiteta, ki jo boste našli v večini mestnih restavracij, obstaja pa tudi javna ribja tržnica, ki jo boste morda želeli obiskati, če pripravljate hrano sami ali ste samo radovedni.